「池田翔太」がPlaiga Tokyoの新シェフに就任いたしました。
In August 2022, Shota Ikeda was offered the chef position at Plaiga TOKYO.
シェフ 池田翔太 | Shota Ikeda
1988年 福岡県生まれ | born in Jounuary 1988 at Fukuaka
≪ 2008年 ≫ 福岡、東京のレストランで修行
フランス料理を学ぶ中でワインにも魅了され、ソムリエ資格を取得
In 2008 he satarted his career at restaurants in Fukuoka and Tokyo.
He also got the qualification of "the sommelier".
≪ 2017年 ≫ 渡仏
ブルゴーニュボーヌのミシュラン1つ星レストラン「ロワゾー デ ヴィーニュ(Loiseau des Vignes)」
ソリュの2つ星レストラン「ベルナール ロワゾー(Bernard Loiseau)」にて経験を重ねる
その後パリへ移り、日本人オーナーが経営する14区にあるレストラ「Restaurant kigawa」にて勤務
フランス料理の技術と、和の食材・感性の融合が高く評価される
In 2017 he went to France and trained in Loiseau des Vignes, Bernard Loiseau and Restaurant kigawa.
≪ 2019年 ≫ 帰国後、「Ysm」でシェフを務め、同年、新時代の若き才能を発掘する、日本最大級の料理人コンペティション「RED U-35」にて「BRONZE EGG」を受賞
In 2019 he come back to Japan and became a head chef at Ysm in Tokyo.
≪ 2021年 ≫「Restaurant Valinor」にてシェフを務める
In 2021 he served as head chef of Restaurant Valinor.
≪ 2022年 ≫「Plaiga TOKYO」のシェフに就任
In 2022 he was offered the chef position at Plaiga TOKYO.